Урізані пенсійні виплати вже у 2023 році: до чого готуватися українцям
Урізані пенсійні виплати вже у 2023 році: до чого готуватися українцям

Урізані пенсійні виплати вже у 2023 році: до чого готуватися українцям

У Міністерстві соціальної політики відповіли на запитання про те, чи можуть уже наступного року знизити пенсії українцям. Що про це відомо.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Повідомила про це Міністр соцполітики Оксана Жолнович в ефірі національного телемарафону.

На щастя, уряд на цьому етапі не планує знижувати пенсії наступного року. Крім того, незважаючи на все, що відбувається в країні, включаючи повномасштабну війну, вони взагалі будуть підняті відразу на 5%.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Не можу говорити, що суттєво зростуть виплати, які заплановані на наступний рік - поки що на 5%, як зросте прожитковий мінімум у грудні. Але точно не плануємо нікому зменшувати виплати і тим більше їх скасовувати. Максимум надалі можуть бути об'єднані виплати, уніфіковані у рамках загальної реформи", - розповіла вона.

Пенсіонери, скріншот з відео

При цьому Оксана Жолнович зазначила, що зараз триває велика робота щодо взаємодії з міжнародними партнерами для того, щоб "пріоритетно направляти на звільнені від окупанта регіони різну гуманітарну допомогу".

Поки росія не може розібратися зі своїми людьми та забезпечити їм повноцінне життя, в Україні продовжують зростати навіть пенсійні виплати. Нагадаємо, що все це під час повномасштабної війни, найбільшої у Європі з часів Другої світової війни.

Пенсіонери, фото: znaj.ua

Нагадаємо, що путін "дав задній хід", нові тарифи на газ і світло, мінусова температура в Україні та обмеження видачі готівки .

Раніше повідомлялося, що осіннє соцопитування, результати якого дивують: як українці ставляться до мешканців окупованих територій

Також, ручні "республіки" колаборантів оголосили про референдуми: "ЛНР", "ДНР" та Херсонські гауляйтери.

Источник материала
Поделиться сюжетом