Тайфун обрушився на Японію, загинули двоє людей
Тайфун обрушився на Японію, загинули двоє людей

Тайфун обрушився на Японію, загинули двоє людей

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Тайфун обрушився на центральну частину Японії, принісши проливні дощі, внаслідок чого загинули двоє людей, пише УНН з посиланням на інформаційне агентство Kyodo.

Деталі

Двоє чоловіків, як повідомляється, загинули внаслідок зсуву ґрунту в Какегаві, троє отримали легкі поранення в Хамамацу. Окрім того, невідома доля одного чоловіка-водія.

Японське метеорологічне агентство (JMA) повідомило, що місто Сідзуока, розташоване на південний захід від столиці Токіо, постраждало особливо сильно: за 12 годин до раннього ранку випала рекордна кількість опадів - 404,5 мм. Це приблизно в 1,5 рази більше за звичайну кількість опадів у вересні.

За словами постачальника Chubu Electric Power Grid Co, приблизно в 120 тис. домогосподарств була відключена електрика, а зсув повалив дві опори електропередач, відзначає Reuters.

З вечора п'ятниці через дощ було зупинено рух низки швидкісних поїздів, однак наразі його вже почали відновлювати.

Хоча метеорологи знизили клас тайфуну до позатропічного циклону на ранок суботи, вони прогнозують подальші зливи в Сідзуоці і закликають бути обережними щодо зсувів і повеней. Місто Йокогама, розташоване приблизно за 30 км на південь від Токіо, також випустило у суботу рекомендацію про евакуацію приблизно для 3000 жителів.

Доповнення

Тайфун Нанмадол, один із найсильніших штормів, що обрушилися на Японію за останні роки, забрав життя щонайменше двох людей і приніс лютий вітер і рекордні опади на захід країни в понеділок.

Теги по теме
Япония
Источник материала
Поделиться сюжетом