Посилення репресій і збільшення покарання за непокору: що змінить воєнний стан у Росії
Посилення репресій і збільшення покарання за непокору: що змінить воєнний стан у Росії

Посилення репресій і збільшення покарання за непокору: що змінить воєнний стан у Росії

Оголошення воєнного стану на території Росії дасть можливість країні-агресору приготуватися до жорсткіших репресій громадян і ухвалити зміни до законодавства, щоб збільшити покарання для запобігання будь-яких проявів непокори.

Про це заявив директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

На його думку, кремлівська пропаганда більше не зможе задурювати громадян РФ, тому що “зовнішня історія стає внутрішньою”, тобто починає стосуватися безпосередньо росіян.

– Зараз вони не зможуть задурювати росіян, тому що зовнішня історія стає внутрішньою.

А якщо це стає внутрішньою історією, то відповідно починають назрівати негативні настрої у суспільстві.

Ми бачимо, що починаються підпали військкоматів, відплив людей, чоловіків, яких потенційно розглядали як мобілізаційний потенціал, і ситуація загалом.

Мусієнко вважає, що російська влада прагне пришвидшити мобілізацію для загострення війни, на що безпосередньо вплине й офіційне оголошення воєнного стану.

– Це все свідчить про те, що, по-перше, російська влада готується до продовження ще жорсткіших репресій всередині, закрити кордони, щоб не могли виїхати першочергово будь-які чоловіки, там вже неважливо, з яких причин вони збиралися виїхати.

По-друге, ухвалити законодавство, яке буде ще жорсткішим проти будь-яких проявів непокори.

І звичайно, це для того, щоб, як вони думають, це пришвидшило процеси мобілізації.

На його думку, за допомогою воєнного стану Росія зможе “ще більше закрутити гайки” громадянам, які вирішили протистояти репресіям і порушенню прав людини.

– Ще є причина – за логікою ескалації конфлікту, ще більшого загострення протистояння війни, то звичайно після мобілізації впливають рішення про оголошення воєнного стану, першочергово для більшого проведення репресій, ще більше закрутити гайки, хоча я не знаю куди ще там можна закручувати у Росії.

Там і так все погано з правами людини.

Можуть використати застарілі Т-72 або Т-62: Мусієнко про вичерпування запасів на складах РФ.

Источник материала
Поделиться сюжетом