У Росії завдяки мобілізації можуть посилити Росгвардію - британська розвідка
У Росії завдяки мобілізації можуть посилити Росгвардію - британська розвідка

У Росії завдяки мобілізації можуть посилити Росгвардію - британська розвідка

Мета росгвардії - забезпечити безперервність режиму Путіна / фото ua.depositphotos.com

Оголошена Путіним часткова мобілізація в Росії може поповнити ряди не лише військових, але й Росгвардії.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що підрозділи Росгвардії зіграли важливу роль як у бойових діях, так і в забезпеченні безпеки на захоплених територіях України. Наразі вони сприяють проведенню "референдумів" щодо анексії окупованих територій.

Відео дня

"Ці сили призначені для виконання функцій внутрішньої безпеки, щоб забезпечити безперервність режиму Путіна. Росгвардія була особливо погано підготовлена до інтенсивних боїв, які вона пережила в Україні", - йдеться в повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що з огляду на потребу придушити зростання внутрішнього інакомислення в Росії, а також для виконання оперативних завдань в Україні Росгвардія, імовірно, перебуває під особливим навантаженням.

"Є реальна ймовірність того, що мобілізація буде використана для посилення підрозділів Росгвардії додатковими живими силами", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:
В одному з сіл Росії мобілізували всіх чоловіків - ЗМІ
Зеленський звернувся до росіян щодо мобілізації: момент вирішує, чи закінчиться ваше життя
10 років за здачу в полон, дезертирство і відмову воювати: Путін підписав пакет поправок до КК
У Криму масово роздають повістки: росіяни діляться між собою інструкцією, як здатися ЗСУ
Російська пропагандистка Симоньян в істериці: мобілізувати намагаються всіх без перебору
Працівникам збірної Росії з футболу вручили повістки з військкомату - ЗМІ

Мобілізація в Росії

Як повідомляв УНІАН, війська РФ рано вранці 24 лютого вдерлися в Україну. У тому числі, з території Білорусі, яку російським загарбникам люб'язно здав Лукашенко. Кремль не оголошував війну Україні, а назвав повномасштабну агресію "спецоперацією", спрямованою, зокрема, на "денацифікацію" та "демілітаризацію" української держави.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про початок часткової мобілізації в країні. За словами російського керівництва, залучати до війни проти України будуть в першу чергу громадян, які мають бойовий досвід - до 300 тисяч осіб.

Заява Путіна узгоджується з аналізом багатьох західних експертів, що Росія відчуває потребу в людських ресурсах для продовження війни, а сам Путін не відмовляється від початкового наміру окупувати всю територію України. Паралельно ватажок ПВК "Вагнера" займається вербуванням ув'язнених.

Водночас у Москві - на тлі перших успіхів контрнаступу ЗСУ на Харківщині - заявили про термінове проведення "референдумів" в окупованих районах на Сході та Півдні України. Ряд західних країн вже заявили, що не визнають результатів їх проведення. США окремо відзначили, що Росія "за це поплатиться".

Також в Росії, напередодні промови Путіна,значно посилили покарання за здачу в полон і дезертирство. У Києві початок мобілізації в РФ назвали планом Путіна щодо утилізації росіян. Зеленський підкреслив, що зараз саме Україна утримує ініціативу на передовій.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У Зеленського озвучили п'ять пунктів, якою має бути відповідь союзників на мобілізацію у РФ
  • Кадиров не хоче давати чеченців для війни, щоб потім поборотися за незалежність Ічкерії - експерт
  • Зеленський звернувся до росіян щодо мобілізації: момент вирішує, чи закінчиться ваше життя
Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом