НАЗК запропонувало ввести санкції проти виробника ракет "Калібр"
НАЗК запропонувало ввести санкції проти виробника ракет "Калібр"

НАЗК запропонувало ввести санкції проти виробника ракет "Калібр"

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції ідентифікувало понад 700 осіб і 350 компаній для накладення санкцій в ЄС, серед них керівництво компанії "Алмаз-Антей”, яка виробляє ракети "Калібр". Про це УНН інформує з посиланням на пресслужбу НАЗК.

Цитата

"НАЗК надіслало до Міністерства закордонних справ України з метою використання в дипломатичній площині пакет для синхронізації санкцій, накладених у Європейському Союзі. Зокрема, НАЗК опрацювало дані про накладені у ЄС санкції на компанії та виявило, що на деяких їх керівників та власників не накладено санкції. 746 керівників, власників або засновників таких компаній НАЗК запропонувало також включити до санкційних списків ЄС", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Йдеться про керівництво великих промислових підприємств, зокрема компаній військово-промислового комплексу:

• концерну повітряно-космічної оборони “Алмаз-Антей” – виробника ракет “Калібр”. Концерн об’єднує підприємства, які розробляють і випускають зенітно-ракетне і радіолокаційне обладнання та компоненти озброєння протиповітряної та протиракетної оборони. Поміж інших топменеджерів концерну, ініціювали накладення санкцій ЄС і на генерального директора Яна Новікова;

• корпорації “Ростех”, великого державного оборонного конгломерату;

• концерну “Калашніков”, що курує дослідження та розробку військових технологій;

• компанії “Камаз”, вантажівки якої використовується, в тому числі, російською армією. Застосувати санкції пропонується, зокрема, до генерального директора ПАТ “Камаз” Сергія Когогіна;

• керівництво банків, які перебувають під санкціями ЄС – “Сбербанку”, банку “ВТБ”, “Білорусбанку” та інших;

• керівництво нафтогазових компаній – “Роснефть”, “Газпром нефть”, “Транснефть”;

• керівництво та засновники пропагандистських організацій – “Юнармія”, мотоклубу “Нічні вовки”, фонду “Рускій мир”.

Крім того, ідентифіковано 350 компаній, власники або топ-менеджмент яких під санкціями ЄС, зокрема:

• компанії, що працюють у стратегічно важливих галузях: “Уралкалій”, “Яндекс”, “Ростелеком”, “Російські сєті”;

• благодійний фонд Аліни Кабаєвої, а також компанії, які пов’язані з іншими близькими до путіна особами – Катериною Тихоновою (Путіною), Юрієм Ковальчуком, Сергієм Ролдугіним;

• компанії, що належать олігархам Олексію Мордашову, Алішеру Усманову, братам Ротенбергам, Олегу Дерипасці та іншим особам, до яких вже застосовано санкції ЄС.

Доповнення

УНН інформував, що нові санкції проти росії можуть схвалити на зустрічі лідерів держав Європейського Союзу в Празі 6-7 жовтня.

Швидше за все, санкції будуть впроваджені щодо хімікатів, машин, сталеливарної продукції (на 12 мільярдів євро), а також “дюжини осіб”, причетних до так званих "референдумів".

Теги по теме
НАПК
Источник материала
Поделиться сюжетом