В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса
В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса

В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Служба безпеки України нейтралізувала в Одесі злочинне угруповання, яким керував один із впливових представників кримінального світу, "злодій в законі" Антимос. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Цитата

"В результаті спецоперації в Одесі спецслужба нейтралізувала потужне злочинне угруповання так званого Сухумо-кутаїського клану. Серед затриманих – діючий співробітник одного із регіональних правоохоронних органів. Діяльність всієї банди координував один із впливових представників кримінального світу – "злодій в законі" на прізвисько "Антимос", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Через внесення до санкційного списку РНБО "Антимосу" було заборонено в’їзд до України. Він керував злочинною групою з території однієї з країн Близького Сходу, де нещодавно помер.

Зловмисники тероризували жителів півдня України та "вибивали" гроші з місцевих підприємців. Якщо ті відмовлялися сплачувати «данину», до них застосовували психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи.

За даними СБУ, учасники банди причетні до викрадення і катування людей, щоб отримати «викуп» за їх звільнення.

Такі незаконно здобуті гроші використовували для наповнення «злодійської каси» та підтримки засуджених поплічників у місцях позбавлення волі.

Крім того, лідери угруповання намагалися поширити свій злочинний вплив на територію причорноморського регіону. Для цього залякували людей і здійснювали на них розбійні напади з особливою жорстокістю.

За даними слідства, до складу банди входило декілька жителів Одеси, зокрема кримінальники, яких раніше притягалидо відповідальності за тяжкі злочини.

Встановлено, що зловмисники намагались «вибити» 200 тис. дол. з одеського підприємця.

Під час спецоперації співробітники СБУ із залученням бійців спецпідрозділу ЦСО «А» запобігли розбою і затримали трьох активних учасників.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників виявили:

  • реактивну протитанкову гранату;
  • пістолет Макарова;
  • бойову гранату Ф-1;
  • набої до стрілецької зброї різного калібру.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Їм загрожує 15 років ув’язнення.

Теги по теме
СБУ Одесса
Источник материала
Поделиться сюжетом