В'єтнам ввів комендантську годину та проводить масову евакуацію через супертайфун Noru
В'єтнам ввів комендантську годину та проводить масову евакуацію через супертайфун Noru

В'єтнам ввів комендантську годину та проводить масову евакуацію через супертайфун Noru

КИЇВ. 27 вересня. УНН. В'єтнам запровадив комендантську годину та наказав сотням тисяч людей евакуюватися у вівторок, через супертайфун Noru. Синоптики передбачають, що шторм стане одним із найсильніших, які обрушувались на країну. Про це УНН передає посилаючись на AFP.

Деталі

Майже половина аеропортів В'єтнаму, школи та офіси у кількох центральних провінціях були закриті, а мешканці поспішили знайти притулок перед очікуваним приходом тайфуну в середу.

Управління боротьби з повенями і штормами В'єтнаму заявило, що швидкість вітру досягне 160 кілометрів на годину.

Влада закликала 400 000 осіб залишити свої будинки, у тому числі в популярному туристичному місті Хойан.

У провінціях Дананг та Куангнам комендантська година діятиме з вечора вівторка. Людям заборонено виходити на вулицю, окрім тих, хто перебуває під час виконання службових обов'язків.

Рейси у п'яти регіональних аеропортах було скасовано, а рух поїздів зупинено до закінчення тайфуну.

За даними Об'єднаного центру попередження про тайфуни, розташованого на Гаваях, супертайфун Noru стане лише шостим великим тайфуном, що обрушився на В'єтнам з 1945 року.

Додамо

Noru обрушився на філіппінський острів Лусон у неділю та понеділок, поваливши дерева, відключивши електрику та затопивши низинні населені пункти.

П'ятеро рятувальників загинули після того, як їх відправили на допомогу затопленим мешканцям, а ще один чоловік загинув після того, як потрапив під зсув ґрунту. За оцінками офіційних осіб, урожай було пошкоджено на суму близько 2,4 мільйона доларів.

Источник материала
Поделиться сюжетом