Японія звинуватила китайські кораблі у вторгненні
Японія звинуватила китайські кораблі у вторгненні

Японія звинуватила китайські кораблі у вторгненні

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Японія в середу звинуватила Китай у відправленні кораблів у її територіальні води навколо ланцюжка спірних островів, пише УНН.

Деталі

Представники Берегової охорони Японії заявили, що три кораблі берегової охорони Китаю увійшли до територіальних вод країни неподалік островів Сенкаку у Східно-Китайському морі.

У Токіо заявили, що цього року китайські кораблі були помічені в 27-й раз, коли вони заходять до територіальних вод Японії біля островів.

За повідомленням інформаційного агентства Kyodo, заступник головного секретаря кабінету міністрів Йосіхіко Ісодзакі назвав вторгнення порушенням міжнародного права і назвав його «вкрай сумним і абсолютно неприйнятним».

Токіо також подав протест Пекіну через порушення міжнародного права, повідомив журналістам чиновник.

Берегова охорона Японії заявила, що останні два тижні помічала китайські кораблі біля островів у Східно-Китайському морі.

У вівторок міністерство оборони Японії заявило, що семеро китайських і російських військово-морських кораблів пропливли поблизу островів Ідзу на південь від Токіо в Тихому океані, які, на їхню думку, є частиною спільного патрулювання, повідомляє агентство.

Додамо

Пекін і Токіо застрягли у суперечці з приводу контрольованих Японією островів Сенкаку, на які Пекін претендує і називає островами Дяоюйдао.

Теги по теме
Китай Япония
Источник материала
Поделиться сюжетом