19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Верховний Суд остаточно заборонив діяльність партії Наталії Вітренко
Верховний Суд остаточно заборонив діяльність партії Наталії Вітренко

Верховний Суд остаточно заборонив діяльність партії Наталії Вітренко

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Верховний Суд повыдомив, що у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду переглянув в апеляційному порядку справу за позовом Міністерства юстиції України до політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України» про остаточну заборону політичної партії, пише УНН.

Цитата

"Політична партія в апеляційній скарзі просила скасувати рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду, який задовольнив позовні вимоги Міністерства юстиції України, а саме заборонив діяльність політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України», передав майно, кошти та інші активи цієї партії і її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень у власність держави й відмовив у задоволенні зустрічної позовної заяви політичної партії до Міністерства юстиції України", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Верховний Суд апеляційну скаргу політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України» задовольнив частково: змінив рішення суду першої інстанції, виключивши з його мотивувальної частини висновок про невідповідність програмних і статутних цілей цієї партії вимогам Конституції та законів України і щодо вчинення дій, спрямованих на розпалювання расової ворожнечі. В іншій частині рішення суду першої інстанції ВС залишив без змін.

"КАС ВС остаточно заборонив діяльність політичної партії "Прогресивна соціалістична партія України", - повідомили у Верховному Суді. 

Рішення остаточне та оскарженню не підлягає.

Додамо, керівником “Прогресивної соціалістичної партії України” є Наталія Вітренко.

Доповнення

Так, 8 червня суд заборонив діяльність "Опозиційного блоку", 13 червня - "Соціалісти" і "Справедливості та розвитку", 14 червня - "НАШІ", "Держава", "Блок Володимира Сальдо", 15 червня - "Соціалістична партія України", 16 червня - "Ліва опозиція", "Партія Шарія", 17 червня - "Союз лівих сил", 20 червня - "Опозиційна платформа – за життя", 23 червня - "Прогресивна соціалістична партія України", 24 червня - "Русь Єдина".

В Україні заборонено діяльність проросійських партій.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны