Іран натякає на реформу «поліції моралі» після протестів
Іран натякає на реформу «поліції моралі» після протестів

Іран натякає на реформу «поліції моралі» після протестів

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Президент Ірану виступив із заявою, що влада країни відкрита для перегляду суворих ісламських законів в центрі широкомасштабних протестів, але не тих цінностей, які їх ґрунтують. Про це повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

Цитата

«Ми повинні шукати найкращі методи для виконання закону – кожного закону», – сказав Ебрагім Раїсі в інтерв’ю державному телебаченню, додавши, що «те, що не підлягає зміні, – це цінності».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Ірану скасував інтерв'ю з журналісткою після того, як вона відмовилася одягти хіджаб.

Деталі

Смерть 22-річної Махси Аміні після її арешту так званою поліцією моралі, яка контролює дотримання ісламських законів щодо жіночого одягу, викликала смертельні протести, які спричинили широке невдоволення цими правилами.

«Я завжди казав, що чиновники повинні підняти поріг своєї толерантності», — сказав Раїсі.

Додамо

22-річну Аміні було затримано нібито за неправильне носіння хіджабу. Влада намагалася покласти провину за її смерть на серцевий напад, але її сім'я та багато хто в Ірані відкинули це твердження, заявивши, що вона стала жертвою жорстокості поліції.

Батько Аміні повідомив перській службі BBC в середу, що влада відмовила йому в ознайомленні з тілом доньки після її смерті.

Аміні сказав, що тіло його дочки було повністю загорнуто для поховання, за винятком її ніг та обличчя, коли йому нарешті дозволили побачити її. За його словами, на її ногах було видно синці.

Нагадаємо

Понад 75 людей було вбито під час придушення іранською владою заворушень, спричинених смертю курдської жінки Махси Аміні, затриманої поліцією у справах моралі.

Теги по теме
Протест Ирак
Источник материала
Поделиться сюжетом