Окупанти завдали збитків довкіллю України на понад 35 млрд доларів
Окупанти завдали збитків довкіллю України на понад 35 млрд доларів

Окупанти завдали збитків довкіллю України на понад 35 млрд доларів

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Сума збитків довкіллю всієї України від агресії російської федерації сягає понад 35 млрд доларів. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, передає УНН.

Цитата

“На сьогодні орієнтовні збитки вже перевищили один трильйон гривень. Якщо більш точно, то один трильйон 276 мільярдів гривень – це попередні збитки, які ми сьогодні обрахували, завдячуючи спільній роботі штабу при Державній екологічній інспекції, міністерства, відповідно, всім тим структурним підрозділам, які з нами працюють. Ця цифра ще буде коригуватися. Але, як показала вже практика – ця цифра коригується лише у бік збільшення. На жаль, сума дуже велика. Якщо перевести це сьогодні по курсу долара, то це вийде більше 35 мільярдів доларів”, – повідомив Стрілець.

Деталі

Міністр також звітував, що сума збитків внаслідок збройної агресії рф у Харківській області, починаючи з 24 лютого, сягає 83 мільярди гривень. Він додав, що внаслідок бойових дій в області було уражено майже 6 га лісу.

“Це колосальні збитки. Але найгірше те, що є такі частини екосистем, які зруйновані, і які за жодні гроші не відновиш. Я зараз кажу про пошкоджені об'єкти заповідного фонду. Про об'єкти смарагдової мережі, про угіддя. Про місця, де жили багато років тварини, і які сьогодні їх покинули у зв'язку з веденням бойових дій. Але незважаючи на це, ми з європейськими колегами шукаємо певні методики для створення умов для найшвидшого відновлення нашого довкілля. Я впевнений в тому, що ми повинні зробити максимум, щоб кожна країна, яка рано чи пізно буде думати про якусь майбутню війну - щоб вона зрозуміла що війна це дорого в першу чергу для довкілля”, — додав Стрілець.

Доповнення

Внаслідок повномасштабного вторгнення росії пошкоджено майже третину лісових земель України.

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом