"Північним потоком" рф може намагатися відвернути увагу від України - міністр оборони Естонії
"Північним потоком" рф може намагатися відвернути увагу від України - міністр оборони Естонії

"Північним потоком" рф може намагатися відвернути увагу від України - міністр оборони Естонії

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Те, що сталося з "Північним потоком", може свідчити, що росія намагається відвернути увагу від України. Про це повідомив міністр оборони Естонії Ханно Певкур, повідомляє УНН з посиланням на ERR.

Цитата

«росія хотіла б, щоб європейські країни, союзники НАТО займалися своїми внутрішніми справами. Це все для того, щоб росія могла спокійно займатися Україною», – заявив Певкур.

Деталі

Він також додав, що в певний момент газопровід доведеться лагодити, і це вимагатиме охорони. Є небезпека, що цими процесами росія закриє доступ до Балтійського моря.

«А тепер уявіть: одного прекрасного дня в міжнародних ЗМІ з'являється новина про те, що російські військові кораблі прямують у Данські протоки для охорони на час ремонту трубопроводу, і, сюрприз-сюрприз, створюють там якусь бульбашку ППО, тим самим закриваючи доступ у Балтійське море. росія не робить жодного кроку без стратегічного інтересу», – застеріг Певкур.

Нагадаємо

27 вересня стало відомо, що у Данії, на південний схід від острова Борнхольм у Балтійському морі, стався витік у газопроводі "Північний потік-2". Морське управління Швеції також повідомило про два витоки на газопроводі "Північний потік-1". 29 вересня стало відомо про ще один витік.

Оператор проекту Nord Stream AG повідомив, що руйнування, що відбулися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів "Північний потік" та "Північний потік-2", мають "безпрецедентний характер". Компанія зазначає, що терміни відновлення роботи трубопроводів поки що оцінити неможливо.

Теги по теме
Украина Россия Северный поток-2 Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом