У Британії представили перші монети із зображенням короля Чарльза ІІІ
У Британії представили перші монети із зображенням короля Чарльза ІІІ

У Британії представили перші монети із зображенням короля Чарльза ІІІ

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Королівський монетний двір Великої Британії представив перший монетний портрет короля Чарльза III, а BBC повідомила про перші монети із зображенням нового монарха, пише УНН.

Цитата

"Ми з гордістю представляємо перший офіційний монетний портрет короля Чарльза III, розроблений Мартіном Дженнінгсом з FRSS і особисто схвалений Його Величністю", - йдеться у повідомленні монетного двору у Twitter.

Деталі

При цьому першим побачила монету номіналом 50 пенсів та пам'ятну монету вартістю 5 фунтів стерлінгів, на якій зображено короля роботи британського скульптора Мартіна Дженнінгса.

Як повідомляється, 50 пенсів із зображенням монарха надійдуть в обіг протягом кількох тижнів.

Монети наслідують багатовікову традицію: тепер монарх дивиться ліворуч, на противагу своєму попереднику.

Як і попередні британські королі, і, на відміну від королеви, він без корони.

Король Чарльз ІІІ, як повідомляється, особисто схвалив зображення і, як розуміється, був задоволений подібністю.

У Британії представили перші монети із зображенням короля Чарльза ІІІ - Фото 1

Монети буде продано колекціонерам Королівським монетним двором на початку наступного тижня. Монета номіналом 50 пенсів буде доступна для загального користування задовго до кінця року і поширюватиметься банками, будівельними товариствами та поштовими відділеннями відповідно до попиту.

Вони циркулюватимуть разом із монетами із зображенням покійної королеви, тому ті 27 мільярдів монет, як і раніше, прийматимуться в магазинах.

Виконавчий директор Королівського монетного двору Енн Джессопп сказала, що термін служби монет зазвичай становить 20 років, тому монети королеви Єлизавети та короля Чарльза будуть перебувати в обігу разом ще багато років.

З початку наступного року монети від 1 пенса до 2 фунтів стерлінгів, які використовують у повсякденному житті, карбуватимуться із зображенням короля Чарльза ІІІ, відзначає видання. Вони будуть вводитися в обіг у разі потреби для заміни пошкоджених та зношених старих монет, а також для покриття будь-якого додаткового попиту.

У Британії представили перші монети із зображенням короля Чарльза ІІІ - Фото 2

Доповнення

8 вересня пішла з життя королева і глава держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії і ще 14-ти країн Співдружності націй Єлизавета II. Їй було 96 років.

Принц Чарльз після смерті матері Єлизавети II отримав статус короля і взяв ім'я Чарльз III (Карл III). Чарльз III був офіційно проголошений королем 10 вересня.

Теги по теме
Великобритания
Источник материала
loader
loader