Данія: витік газу із "Північного потоку - 2", схоже, припинився
Данія: витік газу із "Північного потоку - 2", схоже, припинився

Данія: витік газу із "Північного потоку - 2", схоже, припинився

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Данське енергетичне агентство повідомляє, що витік природного газу з одного із двох розірваних газопроводів у Балтійському морі, мабуть, припинився, пише УНН.

Деталі

У суботу агентство повідомило у Твіттер, що компанія, яка експлуатує газопровід "Північний потік - 2", повідомила їм, що тиск у трубопроводі, схоже, стабілізувався.

"Це свідчить про те, що витік газу в цьому трубопроводі припинився", - заявили в Данському енергетичному агентстві.

Підводні вибухи, які цього тижня пошкодили трубопроводи Nord Stream 1 і 2, призвели до величезних витоків метану. Скандинавські слідчі заявили, що під час вибухів було задіяно кілька сотень фунтів вибухівки.

Доповнення

путін у п'ятницю звинуватив Захід у "саботажі" трубопроводів. Сполучені Штати та їхні союзники категорично відкинули це звинувачення.

Виступаючи в п'ятницю в Москві, путін заявив, що "англосакси" на Заході перейшли від запровадження санкцій проти росії до "терористичних атак", саботуючи трубопроводи, що він назвав спробою "зруйнувати європейську енергетичну інфраструктуру".

У Вашингтоні президент США Джо Байден назвав заяви путіна про трубопровід "дивовижними".

Офіційні особи США заявили, що заява путіна була спробою відвернути увагу від анексії частин України.

Європейські країни, які переживають різке зростання цін на енергоносії, викликане вторгненням росії в Україну, зазначають, що саме росія, а не Європа, отримує вигоду від хаосу на енергетичних ринках та стрибків цін на енергоносії.

Теги по теме
Северный поток-2
Источник материала
Поделиться сюжетом