Австралія розширила санкції проти росіян
Австралія розширила санкції проти росіян

Австралія розширила санкції проти росіян

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Австралія в неділю запровадила цілеспрямовані фінансові санкції та заборону на поїздки щодо 28 призначених Росією сепаратистів, міністрів і високопосадовців після того, як путін оголосив про анексію чотирьох регіонів України. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Нові санкції спрямовані проти осіб, які, за словами австралійського уряду, порушують міжнародне право, щоб легітимізувати дії Росії в Україні через “фіктивні референдуми, дезінформацію та залякування”.

Цитата

“Ці додаткові санкції посилюють рішуче заперечення Австралії щодо дій російського президента та тих, хто виконує його накази”, — заявила міністр закордонних справ Пенні Вонг.

Російський диктатор у п’ятницю оголосив про анексію чотирьох регіонів України після проведення “псевдореферендумів”, які Київ і уряди західних країн засудили як незаконні та примусові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін затвердив анексію окупованих регіонів півдня й сходу України.

“Райони України, які зараз окуповані російськими військами, є суверенною територією України. Ніякий фіктивний референдум цього не змінить”, – сказав Вонг.

Австралія заявила, що Луганська, Донецька, Херсонська та Запорізька області є суверенною територією України.

Канберра також подала до Міжнародного суду на підтримку позову України проти Росії про порушення Конвенції про геноцид.

Нагадаємо

Україна звернулася в Міжнародний суд на тлі спроб анексії своїх територій Росією.

Теги по теме
Россия санкции Австралия
Источник материала
Поделиться сюжетом