Рош га-Шана: паломники в Умані сплатили рекордний туристичний збір
Рош га-Шана: паломники в Умані сплатили рекордний туристичний збір

Рош га-Шана: паломники в Умані сплатили рекордний туристичний збір

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Цього року паломники-хасиди, які приїхали до Умані на святкування Рош га-Шана, сплатили рекордний туристичний збір - 9,6 млн грн. Про це розповів заступник міського голови Умані Олег Ганіч, передає УНН.

Цитата

“Це перший рік, коли ми бачимо, що наше місто спрацювало в плюс. Місто отримало додаткові кошти у місцевий бюджет, які будуть використані на інфраструктуру району перебування паломників, а більша їх частина на школи, дитячі садочки, лікарні, дороги, підвищення обороноздатності країни та інші потреби громади”, - зазначив Ганіч.

Додамо

Народний депутат Антон Яценко, який раніше контролював владу в Умані та втратив її після повномасштабного вторгнення росії в Україну, стверджує, що мер Умані Ірина Плетньова та її заступник Олег Ганіч привласнили кошти, отримані з туристичного збору.

Зазначимо, що торік Яценко дякував Плетньовій і піарився на тому, що місту вдалося отримати з туристів майже 4 млн грн. Разом з тим, за даними поліції, торік до міста приїхало 29 тисяч паломників, тож лише за один день перебування хасиди мали б сплатити 8,7 млн грн (в Умані туристичний збір - 300 грн на добу).

Цього року до Умані прибуло понад 23 тисячі паломників, утім, вони сплатили у понад два рази більше, ніж минулого року - майже 10 млн грн.

Нагадаємо

Антон Яценко втратив контроль над Уманю після того, як нардеп зник з міста після початку повномасштабного вторгнення росії. Його зникнення пов’язують з приїздом в Україну колишнього очільника Черкаської ОДА та “ексрегіонала” Сергія Тулуба, який втік з України у 2014 році.

Після свого повернення до Умані Яценко розгорнув боротьбу з місцевою владою. Зокрема він активно критикує мера Умані Ірину Плетньову, яка раніше була його помічницею. А також тероризує кримінальними справами голову Черкаської ОВА Ігоря Табурця, на захист якого стали місцеві черкаські депутати. 

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны