"Алмазна компанія путіна" не потрапила під санкції ЄС - ЗМІ
"Алмазна компанія путіна" не потрапила під санкції ЄС - ЗМІ

"Алмазна компанія путіна" не потрапила під санкції ЄС - ЗМІ

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. ЄС планував внести до "чорного списку" російського алмазодобувного гіганта "АЛРОСА", однак, врешті виключив її з підсумкової угоди, з посиланням на джерела повідомляє EUobserver, пише УНН.

Деталі

"ЄС дає росії карт-бланш на продовження продажу алмазів Антверпену та решті Європи, попри серйозну ескалацію в Україні. Він планував внести до чорного списку російського алмазодобувного гіганта АЛРОСА відповідно до початкових пропозицій Єврокомісії ЄС, з якими ознайомився EUobserver", - відзначає видання.

"Президент росії володимир путін також вихвалявся, що ця компанія з контрольним пакетом акцій принесла йому "серйозні" доходи", - зазначає видання

Але, як зазначається, її назва була виключена у вихідні зі списку з 29 фізичних та семи юридичних осіб, яким загрожували заборона та заморожування активів у ЄС, як показали документи ЄС від понеділка, 3 жовтня.

"За словами дипломатів, "АЛРОСА" залишилася поза остаточною угодою щодо нового пакету санкцій, ухваленого в Брюсселі в середу вранці", - йдеться у повідомленні.

Міністерство закордонних справ Бельгії відмовилося коментувати розворот щодо "АЛРОСА", відзначає видання і вказує, що при цьому це сталося після того, як "бельгійські дипломати та лобісти Антверпенського алмазного центру попередили, що удар по алмазному сектору росії коштуватиме тисяч робочих місць у місті, де знаходиться найбільша у світі алмазна біржа".

Зміна позиції, як зауважується, "знаменує поразку країн Балтії, Ірландії та Польщі, які спочатку підтримали повну заборону щодо алмазів, потім заборону непромислових алмазів, потім "АЛРОСА", перш ніж відступити".

Нові санкції мають набути чинності у четвер, 6 жовтня.

Вони, як повідомляється, вносять у "чорний список" російського ідеолога олександра дугіна, вводять стелю цін на експорт російської нафти та завдають ударів по російській сталеливарній та лісовій промисловості в межах торгових заходів на суму до 7 млрд євро.

Доповнення

У Євросоюзі погодили новий пакет санкцій проти рф.

Источник материала
Поделиться сюжетом