Коронація Чарльза III відбудеться 3 червня 2023 року - Bloomberg
Коронація Чарльза III відбудеться 3 червня 2023 року - Bloomberg

Коронація Чарльза III відбудеться 3 червня 2023 року - Bloomberg

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Очікується, що король Чарльз III буде коронований 3 червня наступного року на церемонії у Вестмінстерському абатстві. Про це Bloomberg повідомили офіційні представники Великої Британії, передає УНН.

Деталі

Говорячи на умовах анонімності перед публічним оголошенням, урядовці сказали, що плани узгоджуються на цю суботу (3 червня - ред.) на початку літа, хоча дискусії щодо того, які інші дні стануть офіційними вихідними, ще тривають. Букінгемський палац відмовився від коментарів.

За даними ЗМІ, коронація стане центральною подією святкування початку правління монарха. Чарльз зійшов на престол і був призначений королем минулого місяця після смерті своєї матері, королеви Єлизавети II.

Додамо

У червні наступного року королю виповниться 74 роки, що зробить його найстарішою людиною, яка була коронована в історії Великої Британії. Широко повідомлялося, що коронація буде меншою, скромнішою версією попередніх церемоній. Чарльз буде коронований разом зі своєю дружиною, королевою-консортом Каміллою.

Коли Єлизавета II була коронована в 1953 році, понад 8000 гостей зі 129 країн прибули до Вестмінстерського абатства в центрі Лондона, де були споруджені тимчасові платформи для розміщення гостей, включаючи всіх представників британської аристократії. Обмеження безпеки означають, що сьогодні церква може вмістити лише близько 2000 осіб, що створює головний біль для планувальників.

Теги по теме
Великобритания
Источник материала
Поделиться сюжетом