Львів'янин корегував ракетні удари окупантів по території області
Львів'янин корегував ракетні удари окупантів по території області

Львів'янин корегував ракетні удари окупантів по території області

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. На Львівщині судитимуть місцевого жителя, який корегував ракетні удари російських окупантів по області. Про це повідомляє УНН з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Цитата

"За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно львів’янина за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Встановлено, що обвинувачений, будучи колишнім працівником КДБ СРСР, за допомогою одного з месенджерів передавав інформацію представникам рф про розміщення об’єктів ЗСУ для завдання ракетних ударів.

Зазначається, що на початку березня 2022 року чоловік зі свого особистого мобільного телефону надіслав ворогам інформацію про розміщення об’єктів критичної інфраструктури. Крім цього, він повідомляв про перебування іноземців та переселенців у Львові.

Прессекретар генпрокурора Борис Іванов нагадав, що 13 березня на Львівщині внаслідок ракетного обстрілу Міжнародного центру миротворчості і безпеки, більш відомого як яворівський полігон, загинули 35 осіб, ще 134 зазнали поранень.

За його інформацією, цей чоловік співпрацював з росією ще з 2014 року, а завдання отримував з тимчасово окупованого Криму від підсанкційного представника організації "Російський рух України".

"У справі фігурує безпосередня спадкоємниця КДБ – російська ФСБ, агент якої також координував дії львівського навідника", - наголосив Іванов.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Львівській області.

Нагадаємо 

У деокупованому Вовчанську Харківської області Служба безпеки України затримала колаборанта на прізвисько "Чиж", який допомагав російським військам захопити місто.

Теги по теме
Украина Россия война Львов и Львовская область
Источник материала
Поделиться сюжетом