Народні депутати, які перебувають за кордоном без поважних причин, із травня не отримують зарплату
Народні депутати, які перебувають за кордоном без поважних причин, із травня не отримують зарплату

Народні депутати, які перебувають за кордоном без поважних причин, із травня не отримують зарплату

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. З травня 2022 року заробітна плата та виплати народним депутатам, які перебувають за кордоном без поважних причин, не нараховується. Про це повідомила пресслужба апарату Верховної Ради, інформує УНН.

Цитата

«Разом з тим, після рішення Комітету, за дорученням Керівника Апарату Верховної Ради, відділ бухгалтерського обліку проводить звірку присутності народних депутатів з комітетами та іншими підрозділами Апарату щодо коригування табелів обліку робочого часу. За результатом перевірки здійснюється перерахунок виплат народним депутатам за фактично відпрацьований час», - ідеться у повідомленні.

Деталі

У повідомленні наголошується, що після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого 2022 року, частина народних депутатів перестали відвідувати пленарні засідання Верховної Ради. Парламентський комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради рекомендував Апарату ВР на період дії воєнного стану в Україні, зупинити відшкодування витрат, пов'язаних із виконанням депутатських повноважень, видачу коштів для компенсації вартості проїзду, оренди житла чи оренди готельного номера парламентарям, які без поважних причин, були відсутні протягом відповідного календарного місяця на всіх пленарних засіданнях, на засіданнях комітетів, а також тим народним обранцям, які залишили територію України та досі перебувають за кордоном.

Як зазначається, в ВР не уточнили, скільки народних депутатів не повернулися до України з початку повномасштабного вторгнення. 

Доповнення 

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради не підтримало законопроект авторства нардепа Антона Яценка щодо зменшення зарплат народних депутатів до «мінімалки» та позбавлення їх надбавок на час дії воєнного стану.

Теги по теме
война Верховная Рада нардепи
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны