Макрон оголосив про відправку додаткових 6 САУ Caesar для України
Макрон оголосив про відправку додаткових 6 САУ Caesar для України

Макрон оголосив про відправку додаткових 6 САУ Caesar для України

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю телеканалу France 2 повідомив, що в найближчі тижні Україна отримає чергову партію військової допомоги та додав, що Франція працює над постачанням шести додаткових гаубиць Caesar, (які мали бути передані Данії), а також зенітних ракет "для захисту України від ракетних ударів і дронів", передає УНН.

Деталі

Макрон зазначив, що військова допомога надійде в "найближчі тижні", проте не уточнив, скільки саме ракет буде передано.

Як інформують джерела Sky News, Франція передасть Україні протиповітряні ракети малої дальності Crotale, що використовуються для перехоплення ракет та літаків на низькій висоті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція готова розширити військову допомогу Україні, — Макрон

Додамо

Францію неодноразово критикували за її низький рівень військової підтримки Україні в порівнянні з союзниками, але офіційні особи та експерти кажуть, що в основі розбіжностей лежать здібності, а не політична воля. 

Згідно з серпневим рейтингом Кільського інституту світової економіки, військова допомога Франції у розмірі 233 мільйонів євро ставить її на 11-е місце у світі, значно поступаючись США (25 мільярдів євро), Великій Британії (4 мільярди євро) та Польщі (1,8 млрд. євро).

Нагадаємо

Президент Франції Еммануель Макрон засудив незаконну анексію росією українських територій наголосивши, що це серйозне порушення міжнародного права та українського суверенітету.

Теги по теме
Украина Оружие Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом