Охоронця бойовика “Гіві” засуджено до 13 років ув’язнення
Охоронця бойовика “Гіві” засуджено до 13 років ув’язнення

Охоронця бойовика “Гіві” засуджено до 13 років ув’язнення

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Охоронця бойовика з позивним “Гіві” засуджено до 13 років ув’язнення за державну зраду та участь у терористичній організації “днр” – окремому штурмовому батальйоні «Сомалі». Про це УНН пише з посилання на Офіс Генерального прокурора.

Цитата

“За результатами підтримання публічного обвинувачення прокурорами Офісу Генерального прокурора за державну зраду, участь у терористичній організації та у діяльності не передбаченого законом збройного формування засуджено громадянина України”, – йдеться в повідомленні.

Деталі

Прокурором в суді доведено, що засуджений з січня 2016 року добровільно підписав контракт на проходження військової служби в не передбаченому законом збройному формуванні, терористичній організації «днр» - окремому штурмовому батальйоні «Сомалі».

Також він здійснював персональну охорону командира цього батальйону з позивним «Гіві». У судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю та надав викривальні покази.

Вироком Шевченківського районного суду міста Києва йому призначено покарання – 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо

Михайло Толстих на прізвисько "Гіві" загинув у передмісті Донецька 8 лютого 2017 року, за попередніми даними, в результаті пострілу з вогнемета "Шмель" в вікно його кабінету.

Теги по теме
ДНР
Источник материала
Поделиться сюжетом