Комендантська година в Україні: що має право зробити поліція з порушником, а що заборонено
Комендантська година в Україні: що має право зробити поліція з порушником, а що заборонено

Комендантська година в Україні: що має право зробити поліція з порушником, а що заборонено

Сьогодні ми живемо у досить страшний та незвичайний час. Вже майже вісім місяців діє комендантська година і після певного часу перебувати на вулиці заборонено. Але, при цьому, порушники все ж таки перебувають.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Депутат Київради Зоя Ярош розповіла, що мають право робити співробітники правоохоронних органів, якщо вони затримали порушника.

Комендантська година вводиться не з забаганки влади, а щоб виявити диверсантів, діяльність яких спрямована на дестабілізацію ситуації в країні.

Перехожі, фото: Знай.ua

Саме тому порушників можуть зупинити представники поліції, Збройних сил України або представники Територіальної оборони, які мають спеціальне бойове розпорядження. Все відповідно до закону про воєнний стан.

У правопорушника мають перевірити документи, мають право перевірити, куди він слід, а також оглянути автомобіль. Також у громадянина перевіряють час від часу вміст телефону.

Поліція, фото: Facebook

Нещодавно у столиці сталася неоднозначна ситуація. Поліція разом із журналісткою затримали молодого хлопця, який порушував комендантську годину. У нього почали перевіряти вміст телефону і виявили там порнографічні кадри. Це схвилювало громадськість, оскільки в телефоні люди можуть зберігати особисті речі, і законом це не заборонено.

Журналістка ж почала показувати всьому народу в ефірі це, і присоромила хлопця, хоча нічого такого він не зробив, окрім порушення головного правила воєнного часу. Пізніше її усунули з роботи.

Поліція. Фото: Autonews
Поліція. Фото: Autonews

Зоя Ярош зазначає, що на публіку демонструвати вміст телефону заборонено, якщо людина не злочинець.

І навіть якщо людина є злочинцем або підозрюється у скоєнні злочину, то вміст телефону не може демонструватися, така особа має бути затримана та доставлена ​​до відповідних служб — поліції чи Служби безпеки України.

Нагадаємо, що автогаз продовжує дорожчати: як змінилися ціни на "бюджетне" паливо

Раніше повідомлялося, що українців не залякати: після ракетних ударів люди так завзято кинулися донатити, що банки не витримували

Також, в Україні індекс цін на цукор досяг найнижчого значення: що це означає

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны