росія вдруге за рік заблокувала комюніке МВФ по Україні
росія вдруге за рік заблокувала комюніке МВФ по Україні

росія вдруге за рік заблокувала комюніке МВФ по Україні

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. росія знову заблокувала випуск спільного комюніке за підсумками сесії Міжнародного валютного фонду (МВФ) із закликом зупинити війну в Україні, повідомила міністр економіки Іспанії Надія Кальвіньйо за підсумками сесії МВФ напередодні, пише УНН з посиланням на DW.

Цитата

"Весь тиждень росію наполегливо закликали припинити війну проти України. Ця війна є найважливішим фактором, який уповільнює економічне зростання, породжує інфляцію, нестабільність та невизначеність та загрожує енергетичній та продовольчій безпеці", - зазначила Кальвіньйо.

Деталі

У проекті комюніке, як повідомляється, йшлося про те, що війна в Україні - головний фактор, що підриває економіку та безпеку.

Голова МВФ Крісталіна Георгієва також висловила думку, що найпростіший спосіб покращити стан світової економіки – зупинити війну.

"Водночас, представники росії не погодилися з такими аргументами, і це змусило керівний комітет МВФ виступити замість комюніке із заявою голови, яка відображає одностайність з багатьох економічних питань", - пише видання.

Раніше

росія через незгоду із засудженням її вторгнення в Україну також заблокувала випуск комюніке МВФ за підсумками попередньої сесії фонду у квітні цього року.

Теги по теме
Украина Россия война Экономика МВФ
Источник материала
Поделиться сюжетом