Більшість бірж Перської затоки в мінусі через падіння нафтових цін. Біржі Єгипту підскочили
Більшість бірж Перської затоки в мінусі через падіння нафтових цін. Біржі Єгипту підскочили

Більшість бірж Перської затоки в мінусі через падіння нафтових цін. Біржі Єгипту підскочили

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Більшість фондових ринків у країнах Перської затоки завершили неділю зниженням після п'ятничного падіння цін на нафту, тоді як єгипетський індекс показав зростання після того, як МВФ заявив, що «великі політичні питання» з країною вирішено, передає УНН посилаючись на агенство Reuters.

Деталі

Базовий індекс Саудівської Аравії (TASI) знизився на 0,1% внаслідок падіння нафтового гіганта Saudi Aramco (2222.SE) на 1,1%.

Ціни на сиру нафту, ключовий фактор для фінансових ринків країн Перської затоки, впали більш ніж на 3% у п'ятницю, оскільки побоювання з приводу глобальної рецесії та слабкий попит на нафту, особливо в Китаї, переважили підтримку значного скорочення цільового показника поставок ОПЕК+.

Китай, найбільший у світі імпортер сирої нафти, бореться зі спалахами COVID-19. Число інфікованих у країні невелике за світовими стандартами, але країна дотримується політики нульового поширення COVID, що позначається на економічній активності та попиті на нафту.

За межами Перської затоки індекс блакитних фішок Єгипту (EGX30) зріс на 2%, оскільки більшість акцій індексу були на позитивній території, включаючи акції найбільшого кредитора Commercial International Bank Egypt, що зросло на 3,5%.

Посадовці Міжнародного валютного фонду вирішили всі основні питання політики з владою Єгипту під час обговорення нової програми кредитування, заявила в п'ятницю директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва.

Єгипет наполягав на тому, щоб пов'язати новий пакет МВФ під час щорічних зустрічей МВФ і Світового банку у Вашингтоні цього тижня, сподіваючись зупинити валютну кризу, яка обмежила імпорт і викликала занепокоєння ринку щодо погашення зовнішнього боргу.

Теги по теме
нефть Египет
Источник материала
Поделиться сюжетом