Тисячі людей вийшли на вулиці Парижа на знак протесту проти зростання цін
Тисячі людей вийшли на вулиці Парижа на знак протесту проти зростання цін

Тисячі людей вийшли на вулиці Парижа на знак протесту проти зростання цін

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Кілька десятків тисяч демонстрантів вийшли в неділю вдень у Парижі на знак протесту «проти дорожнечі життя та кліматичної бездіяльності», передає УНН посилаючись на BFM TV.

Деталі

Великий мітинг, ініційований лідером France Insoumise Жан-Люком Меланшоном, об'єднує багато профспілок і лівих політичних партій, таких як Соціалістична партія, рух «Разом» або Нова антикапіталістична партія.

Біля мікрофона і перед дуже щільним натовпом, лівий лідер запевнив, що цей марш дозволить ініціювати «будівництво нового народного фронту, який здійснюватиме влада в країні, коли настане час».

Зрештою, він закликав демонстрантів приєднатися до руху загального страйку, організованого на вівторок, 18 жовтня.

Організатори оголосили наприкінці дня, що в ході взяли участь 140 000 осіб, тоді як влада назвала цифру 30 000 учасників.

Підвищення заробітної плати, блокування цін на енергію та предмети першої необхідності, негайний податок на надприбутки, «масові» інвестиції для «екологічної біфуркації» та вихід на пенсію у 60 років були частиною вимог процесії.

Додамо

Цей марш є серйозною проблемою для французького політичного класу в контексті соціальної кризи, яка особливо ускладнює виконавчу владу.

Інфляція разом із зупинкою нафтопереробних заводів групи TotalEnergies, що виклиикає нестачу палива та оголошеною пенсійною реформою створюючи у країні складну ситуацію.

Теги по теме
Франция Протест Париж
Источник материала
Поделиться сюжетом