США пришвидшать темпи надання $4,5 млрд для України
США пришвидшать темпи надання $4,5 млрд для України

США пришвидшать темпи надання $4,5 млрд для України

Сполучені Штати Америки у прискореному темпі працюють над виділенням $4,5 млрд для України.

Про це повідомляє Мінфін США.

Як заявила міністр фінансів США Джанет Єллен за підсумками віртуальної зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, Вашингтон підтримує спротив Києва незаконній агресії Росії.

А також зазначила, що ведеться прискорена робота над виділенням $4,5 млрд у рамках нещодавно затвердженої бюджетної підтримки обсягом до $13 млрд у вигляді грантів.

«Єллен визнала значні потреби України у фінансуванні наступного року для найважливіших державних послуг та термінових проектів відновлення.

Вона також наголосила на необхідності інклюзивної координації між міжнародними партнерами, щоб допомогти Україні розпочати відновлення», – йдеться у повідомленні.

До відома, найближчим днями Україна отримає сотні станцій активних перешкод для протидії іранським дронам, якими атакує Росія.

Як повідомлялося, за словами керівника головного управління розвідки Міноборони генерал-майора Кирила Буданова, Росія замовила декілька партій дронів-камікадзе в Ірану для атак на Україну.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, разом з тим не залишає спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Источник материала
loader
loader