росія може відновити армію за 2-4 роки - Міноборони Естонії
росія може відновити армію за 2-4 роки - Міноборони Естонії

росія може відновити армію за 2-4 роки - Міноборони Естонії

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. росії, ймовірно, потрібно від двох до чотирьох років, щоб відновити свої збройні сили до стану, що передував війні з Україною, заявив міністр оборони Естонії, закликавши продовжувати чинити тиск, щоб тримати Москву під контролем, передає УНН посилаючись на Delfi.

Деталі

Під час візиту до Вашингтона міністр оборони Ханно Певкур передбачив довгу війну і закликав Захід підтримувати українців доти, доки вони не здобуть перемогу «вільного світу».

У той час як росія звертається до іранських безпілотників-камікадзе для нападу на Україну, Певкур сказав, що він чув повідомлення про те, що арсенал Москви був настільки виснажений, що вона використовує свої системи ППО С-300 як звичайні ракети, і що російські снаряди вибухають у повітрі, бо вони надто старі.

«Більш менш загальна думка полягає в тому, що росії потрібно від двох до чотирьох років, щоб відновити деякі можливості або навіть ті ж можливості, які вона мала до війни», - сказав він на круглому столі з кореспондентами Держдепартаменту і Пентагону.

Він додав, що західні санкції особливо сильно вдарили по виробництву літаків та обслуговуванню гелікоптерів, позбавивши росію ключових компонентів.

"Коли ми зможемо знайти нові способи впливу на росію санкціями, ми обов'язково маємо це зробити", - сказав Певкур.

Певкур, який зустрічався з міністром оборони США Ллойдом Остіном, попередив, що росія все ще має можливості для атак, у тому числі на членів НАТО, таких як Естонія .

Однак він применшив ймовірність завдання ядерного удару, варіант, яким погрожував путін, коли він проголосив анексію української території.

За словами Певкура, росія вже «налякала Україну» своїми ударами із застосуванням звичайних озброєнь.

"Я не бачу жодної позитивної додаткової цінності для росії в ядерному ударі", - сказав він.

"Єдине, що може статися, це те, що через це вони втратять своїх мовчазних прихильників, таких як Китай чи деяких інших".

Теги по теме
война Армия Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом