Розтрата арештованого майна АРМА на 426 млн грн: повідомлено про підозру восьмій особі
Розтрата арештованого майна АРМА на 426 млн грн: повідомлено про підозру восьмій особі

Розтрата арештованого майна АРМА на 426 млн грн: повідомлено про підозру восьмій особі

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Адвокату повідомили про підозру у справі щодо зловживання та розтрати арештованого майна на 426 млн гривень, передає УНН з посиланням на САП.

Хоч в САП не вказують прізвище, УНН стало відомо з власних джерел в правоохоронних органах, що мова про рідного брата колишнього начальника управління менеджменту активів центрального апарату Національного агентства з менеджменту та розшуку активів Віталія Різника.

Віталій Різник є підозрюваним у справі щодо розтрати 426 млн грн АРМА.

Цитата

«19 жовтня 2022 року за дорученням керівника САП прокурором та детективами НАБУ вручено повідомлення про підозру адвокату, ще одному учаснику злочинної схеми з продажу за заниженою вартістю майна, що було арештовано в межах кримінальних проваджень та передано в управління АРМА», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 361 (у редакції, чинній до 02.04.2022) КК України.

Так, на сьогодні кількість підозрюваних у справі збільшилась до 8️осіб, серед яких – колишній Голова та посадовці АРМА.

«У межах досудового розслідування встановлено, що Голова АРМА спільно з посадовцями агентства, у змові з представниками ДП "СЕТАМ", приватними компаніями та іншими особами організували схему з продажу за заниженою вартістю через торговельний майданчик вищевказаного державного підприємства майна, що було арештовано та передано в управління АРМА», - інформує САП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі щодо розтрати арештованого майна на 426 млн гривень суд арештував посадовця АРМА на 60 діб

У САП зазначають, що наразі встановлено 4 епізоди злочинної діяльності, а саме продаж трьох земельних ділянок на Одещині, які були придбані для будівництва магазинів торговельної мережі «Ашан» (реальна вартість яких була зменшена у 18 разів); 2,6 тис. тонн піску річкового середньої та дрібної крупності на Київщині (зменшено вартість більш ніж у 6 разів порівняно з ринковою); понад 4,5 тис. тонн карбаміду (вартість зменшено майже в 5 разів) та зерна, крупи, олійних культур (зменшено вартість у 4 рази).

Також у ході слідства встановлена причетність до вчинення цього злочину адвоката, який незаконно отримав логіни та паролі до Єдиного державного реєстру судових рішень та передав у подальшому іншим учасникам злочинної схеми.

«Як наслідок, особи незаконно отримали повний доступ до електронних копій судових рішень, що не підлягають розголошенню і дають можливість ідентифікувати особу та отримати відомості, які не можуть бути розголошені, у тому числі ухвал слідчих суддів на проведення обшуків», - йдеться в повідомленні.

Теги по теме
Украина САП
Источник материала
Поделиться сюжетом