«У пеклі». Голова МЗС Естонії коротко відповів, чи хотів би він побачити Путіна у в'язниці
«У пеклі». Голова МЗС Естонії коротко відповів, чи хотів би він побачити Путіна у в'язниці

«У пеклі». Голова МЗС Естонії коротко відповів, чи хотів би він побачити Путіна у в'язниці

Урмас Рейнсалу: Європа не зможе почуватися у безпеці, поки при владі путінський режим.

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу відповів на запитання журналістки Deutsche Welle, чи хотів би він побачити російського диктатора Володимира Путіна у в’язниці.

«Хотіли б ви побачити Путіна у в'язниці?», – запитала журналістка Ніна Хаазе. Рейнсалу на кілька секунд замислився і коротко відповів: «У пеклі».

«Війна Росії – це геноцид в Україні, Путін не робить з цього секрету. Європа не зможе почуватися в безпеці, поки при владі путінський режим», цитує міністра LIGA.net.

  • Читайте також: Байден назвав Путіна кривавим диктатором і головорізом

18 жовтня, парламент Естонії підтримав резолюцію про визнання Росії терористичним режимом.

«Підтримуючи заклик парламенту України до держав та міжнародних організацій, Рійгікогу оголошує російський режим терористичним, а РФ – державою, що підтримує тероризм, діям якої потрібно спільно дати відсіч. Рійгікогу закликає міжнародну спільноту схвалити аналогічні декларації», – зазначають у проєкті документа.

Також парламент Естонії засудив російську агресію та наголосив, що Естонія ніколи не визнає спроб анексії української території на підставі псевдореферендумів. Раніше аналогічну резолюцію ухвалив парламент Латвії.

13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію, в якій Росія названа терористичним режимом. Резолюція була ухвалена одностайно, за неї проголосували 99 депутатів, присутніх у залі, один утримався.

10 травня Сейм Литви одноголосно підтримав резолюцію щодо визнання Росії державою-терористом, яка намагається знищити українську націю. 

Скріншот відео: DW/YouTube

Теги по теме
Украина Владимир Путин российская агрессия Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом