На військове обладнання: Нідерланди нададуть Україні 500 млн євро
На військове обладнання: Нідерланди нададуть Україні 500 млн євро

На військове обладнання: Нідерланди нададуть Україні 500 млн євро

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Нідерланди вже вшосте нададуть Україні фінансову підтримку. Як повідомили у Міністерстві оборони Нідерландів, додаткові 500 мільйонів євро будуть надані для підтримки військового обладнання, передає УНН.

Деталі

За даними відомства, під прапором Європейського Союзу розпочнеться тренувальна місія з підготовки українських військових. 

Військова місія ЄС зосереджується на підготовці українських військових у Польщі та Німеччині, наприклад, у сфері розмінування чи інших спеціалізованих питань. Це робиться на підставі потреби, яку вказала Україна.

За словами міністра оборони країни Кайси Оллонгрен, Нідерланди зараз планують варіанти того, як оборона може зробити свій внесок. Вона розглядає можливість включити нинішнє голландсько-німецьке навчання з розмінування до цієї місії ЄС. «Таким чином ми полегшуємо приєднання інших держав-членів ЄС. Ми також розглядаємо інші можливості, щоб запропонувати тренерів і навчальні курси». Також можливий внесок у штаб місії.

«Усе, що ми робимо, має певну причину», — каже Оллонгрен. «Постачання зброї та боєприпасів окупається. Так само, як навчання українських військових, щоб вони могли оптимально використовувати та підтримувати свою зброю. Ми бачимо, що Україна виграє від усього цього з прогресу у військовій сфері».

Додамо

Загальна сума фінансової підтримки від Європейського фонду миру зараз становить 3 мільярди євро. Гроші, в тому числі, призначені для оплати поставок в Україну військової техніки. З цього фонду також фінансується підтримка інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нідерландах підтримали створення спецтрибуналу для розслідування злочинів рф в Україні

Теги по теме
Украина Нидерланды
Источник материала
Поделиться сюжетом