Експорт зерна у жовтні перевищив 3 млн тонн
Експорт зерна у жовтні перевищив 3 млн тонн

Експорт зерна у жовтні перевищив 3 млн тонн

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. З початку нового маркетингового року, який розпочався 1 липня, Україна відправила на експорт вже 11,85 млн тонн зерна, при чому у жовтні вже понад 3 млн тонн. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Мінагрополітики. 

Деталі

За наведеними даними, станом на 24 жовтня, у 2022/23 маркетинговому році Україна експортувала 11,851 млн тонн зернових і зернобобових культур. Це на 33,4% менше, ніж на аналогічну дату 2021/22 МР.

При цьому у жовтні експортовано вже 3,159 млн тонн зерна, що на майже 8% менше, ніж за той же період торік.

Зокрема у 2022/23 МР на експорт вже відправлено:

  • пшениці - 4,491 млн тонн;
  • ячменю - 1,017 млн тонн;
  • жита - 6,2 тис. тонн;
  • кукурудзи - 6,299 млн тонн.

Експорт борошна становив 32,9 тис. тонн.

Нагадаємо

Українські офіційні особи заявили, що москва навмисно уповільнює постачання продовольства відповідно до угоди, підписаної в липні між Україною, росією, Туреччиною та ООН.

Міністерство закордонних справ України закликало світ, зокрема країни Африки та Азії, змусити росію не затримувати роботу "зернового коридору".

CNN зазначав, що в останні тижні росія скаржилася, що частина угоди, що дозволяє експорт її сільськогосподарської продукції та добрив, нібито не дотримується. Посол росії при ООН у Женеві геннадій гатілов заявив минулого тижня, що москва може вийти з угоди, повідомляв Reuters.

ООН тим часом закликає до "термінових заходів" для запобігання затримкам суден із зерном у Чорному морі.

Теги по теме
экспорт
Источник материала
Поделиться сюжетом