Макрон закликав католицьку церкву зіграти роль у встановленні миру в Україні
Макрон закликав католицьку церкву зіграти роль у встановленні миру в Україні

Макрон закликав католицьку церкву зіграти роль у встановленні миру в Україні

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон та Папа Франциск провели переговори у понеділок, і головною темою їхнього обговорення стала війна в Україні та перспективи миру. Про це УНН пише з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Майже годинна приватна аудієнція стала третьою між Франциском з Макроном відколи він став понтифіком.

На знак добрих стосунків вони використали у розмові неформальну французьку форму «ви», як повідомляє офіс президента.

У короткій заяві Ватикану йдеться, що після розмови Макрона з Франциском французький лідер зустрівся з держсекретарем Святого Престолу та його міністром закордонних справ.

"Під час теплих дискусій, які відбулися в Держсекретаріаті, сторони зосередили увагу на питаннях міжнародного характеру, починаючи з конфлікту в Україні, приділивши особливу увагу гуманітарній ситуації", - заявили у Ватикані.

Представник французького президента зазначив, що увага до України відповідає промові Макрона в неділю ввечері на форумі зі сприяння миру, на якому Франциск виступить пізніше цього тижня. Макрон використав цю промову, щоб довести, що саме Україна має визначити момент та умови миру для припинення війни.

У бесіді з понтифіком Макрон підкреслив, що, крім зусиль народів, необхідний релігійний діалог. Він закликав католицьку церкву зіграти роль у допомозі українському та російському народам у спілкуванні один з одним.

Доповнення

Понтифік часто згадує страждання українського народу у своїх публічних коментарях про війну і неодноразово наполягав на переговорах для просування справи миру.

Макрон сказав у неділю, що на його думку, є шанс на мир в Україні. Він такожсказав, що російська православна церква дозволяє Москві маніпулювати собою, щоб виправдати війну в Україні, і закликав її чинити опір такому тиску.

Теги по теме
война Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом