В Австралії третій тиждень тривають повені через проливні дощі
В Австралії третій тиждень тривають повені через проливні дощі

В Австралії третій тиждень тривають повені через проливні дощі

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Уже затоплені міста на сході Австралії були в стані підвищеної готовності в понеділок після вихідних сильних дощів, при цьому влада попередила, що дика погода може зберігатися до кінця цього тижня і спровокувати нові прориви річок. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Тисячі будинків і ферм на великій території Нового Південного Уельсу та Вікторії, двох найбільш густонаселених штатів Австралії, були затоплені. Вже повідомили про 5 загиблих.

Близько 200 попереджень про повені повідомляють в обох штатах станом на ранок понеділка, 132 з них у Новому Південному Уельсі.

Цитата

“Попередження про повінь неймовірні... є так багато річок, які зазнають повені від південного Квінсленда аж до північної Вікторії”, – сказав місцевий синоптик.

Серйозно постраждали багато сільськогосподарських регіонів, у тому числі Морі, де місцева річка досягла піку біля історичних рівнів повені.

“Збитки жахливі та значні. Є деякі фермери, які отримають певний урожай, але буде багато тих, хто цього року нічого не отримає”, — заявив мер Морі Марк Джонсон телеканалу ABC.

Нагадаємо

У неділю міні-торнадо обрушився на село Біхукур поблизу порту Кале на півночі Франції, коли країна готувалася до хвилі шторму після періоду не по сезону теплої погоди.

Теги по теме
Австралия
Источник материала
Поделиться сюжетом