Понад 5 млн грн зібрала стрічка «Снайпер. Білий Ворон»
Понад 5 млн грн зібрала стрічка «Снайпер. Білий Ворон»

Понад 5 млн грн зібрала стрічка «Снайпер. Білий Ворон»

Роботу режисера Мар’яна Бушана переглянули 43 811 глядачів.

Створена за підтримки Держкіно дебютна стрічка режисера Мар’яна Бушана «Снайпер. Білий Ворон» стала першим українським фільмом на воєнну тематику, який з’явився на великих екранах після початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомило Державне агентство з питань кіно.

«Історія Миколи Вороненка, – снайпера із позивним "Ворон", – заснована на реальній історії екопоселенця з Горлівки: пацифіст Микола з початком війни на Донбасі в 2014 році, попри власні принципи та упередження, вчиться снайперській роботі та йде захищати свою землю від росіян», — ідеться у повідомленні.

За час прокату стрічку переглянули 43 811 глядачів, в кінотеатрах відбулось 4535 сеансів, а загальні збори склали 5 246 205 грн.

Дистибуцію проєкту здійснювали FILM.UA Distribution та Kinomania Film Distribution. Творці дякують усім, хто попри небезпеку та складні обставини подивився стрічку в кіно та поділився відгуками з друзями. Завдяки глядачам українське кіно живе, розвивається й продовжує розповідати історії про наших героїв — історичних та сучасних.

Раніше Держмистецтв оприлюднило імена цьогорічних претендентів на премію, що присуджується за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості для дітей та юнацтва.

Також перегляди українських фільмів на Megogo зросли впʼятеро, а під час туру «Кіно заради Перемоги!» пройшло 906 показів фільмів. 

Також раніше Державне агентство з питань кіно заявило, що кошти, передбачені згідно з тендерами «Прозоро» на кіновиробництво, переможці Сімнадцятого конкурсного відбору ще не отримали. Про це йдеться на сайті Держкіно.

Теги по теме
Кино украинское кино кинопроизводство
Источник материала
Поделиться сюжетом