Австралія направить для України 30 бронетранспортерів Bushmaster
Австралія направить для України 30 бронетранспортерів Bushmaster

Австралія направить для України 30 бронетранспортерів Bushmaster

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Австралія направить для України 30 бронетранспортерів Bushmaster та розмістить до 70 інструкторів у Великій Британії для навчання українських військових. Про це повідомляє УНН з посиланням на ABC.

Деталі

Як зазначається, контингент із 70 військових Австралійських сил оборони приєднається до багатонаціональних навчань під керівництвом Великої Британії одразу після Різдва, але не увійде до України. Це зобов'язання є частиною другого пакету підтримки, оголошеного урядом Австралії, який включає додаткові 30 захищених транспортних засобів Bushmaster.

"Наші солдати стануть частиною великої програми навчання у Сполученому Королівстві, щоб допомогти підготувати своїх українських товаришів до боротьби з необґрунтованою та незаконною агресією росії", - сказав міністр оборони Річард Марлес.

У федеральному бюджеті цього тижня виділено понад 200 мільйонів доларів на додаткову допомогу Україні, зокрема 185,6 мільйона доларів на оборону з наявних ресурсів.

Загальна фінансова підтримка Австралії перевищує 655 мільйонів доларів, включаючи 475 мільйонів доларів на військову допомогу. Додаткові 30 машин Bushmaster доведуть загальну кількість захищених транспортних засобів, відправлених до України, до 90 штук.

Окрім Bushmasters, Австралія надала шість буксованих гаубиць M777 та боєприпаси, 28 бронетранспортерів M113, протитанкове та інше озброєння.

Нагадаємо 

Австралія передала Україні 20 бронетранспортерів місцевого виробництва Bushmaster на 38 млн доларів.

Теги по теме
Украина Австралия
Источник материала
Поделиться сюжетом