"Не знали тонкощів...": королева Єлизавета врятувала Меган Маркл від "проклятої" тіари
"Не знали тонкощів...": королева Єлизавета врятувала Меган Маркл від "проклятої" тіари

"Не знали тонкощів...": королева Єлизавета врятувала Меган Маркл від "проклятої" тіари

Для всіх шанувальників британської королівської родини з'явилися цікаві факти, які раніше мало хто міг зіставити в один ланцюжок оповіді. Відомо, що в день весілля з принцом Гаррі Меган Маркл одягла тіару-бандо королеви Марії, посипану діамантами.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Однак це був не перший вибір американки — для свого великого дня вона мріяла про щось грандіозніше. І річ у тому, що Меган таки знайшла такий аксесуар у королівській скарбниці.

Про цю історію стало відомо завдяки сюжету на одному із британських телеканалів.

Весілля Меган Маркл, скріншот: YouTube

Все ж таки Меган Маркл довелося погодитися на тіару королеви Марії, а не на прикрасу, яку вона хотіла бачити на собі спочатку. Наразі вже відомо, що Єлизавета II просто відмовила, і Меган обійшлася тим, що було у доступі. Що ж сталося, чому королева відмовила?

За словами королівського історика Роберта Лейсі, Меган хотіла б бачити на собі в день весілля тіару зі смарагдами та діамантами. Смарагди нечасто фігурують на королівських весіллях, але трохи пізніше в тому ж 2018 році онука монарха принцеса Євгенія пішла під вінець в ефектному бандо з діамантами і великим зеленим камінням, виявивши один із найбільших королівських весільних образів. Тим не менш, королева не дозволила Мегану взяти тіару зі смарагдами, давши їй інший дорогоцінний головний убір.

У книзі "Битва братів: Вільям і Гаррі - дружба і ворожнеча" Роберт Лейсі пише: "Не підтверджено палацом - але не спростовано - нам сказали, що королева відчувала, що повинна сказати "ні" першому вибору Меган - це гарний смарагдовий головний убір, який, як казали, "прийшов з росії." Це був код конфіденційного походження, а це означало, що скарб був одним з тих, які потрапили до рук Віндзорів "невстановленими", якщо не сказати хитрими каналами - і за невідомою ціною - після російської революції".

Княгиня Володимирська, 1890, скріншот: YouTube

Королівський історик продовжив: "З цим був пов'язаний скандал. З цієї причини смарагдова тіара рідко, якщо взагалі колись, виставлялася на загальний огляд, і це не влаштовувало б ні палац, ні саму Меган тієї весни, якби газети почали спекулювати про те, яка царська особа носила тіару і як її було вбито". Роберт зробив більше заяв у своїй книзі, заявивши, що принц Гаррі "розлютився", коли Меган сказала йому, що їй може не дістатись відданої тіари.

Державний візит Єлизавети II до Франції, Париж, 9 квітня 1957 року, фото: Instagram

"На жаль, незнання Гаррі як історії, так і сімейних традицій означало, що він не розумів цієї тонкощі", - написав Лейсі.

Нагадаємо, Меган Маркл випадково зганьбила подружку Брітні Спірс Періс Хілтон: "Я народилася розумною, а вона красивою".

Раніше повідомлялося, Меган Маркл вперше прокоментувала смерть королеви Єлизавети II: "Чудово, що бабуся залишила спадщину".

Також, Меган Маркл і принц Гаррі нарешті возз'єднаються з Кейт Міддлтон і принцом Вільямом: замішаний Зеленський.

Теги по теме
Меган Маркл
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны