Президент Франції обіцяє підвищити пенсійний вік із 62 до 65 років
Президент Франції обіцяє підвищити пенсійний вік із 62 до 65 років

Президент Франції обіцяє підвищити пенсійний вік із 62 до 65 років

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв провести пенсійну реформу, яка, зрештою, підвищить пенсійний вік на три роки до 65 років, змусивши молоде покоління працювати довше, передає УНН.

Деталі

В інтерв'ю телеканалу France 2 Макрон сказав, що зміни почнуть застосовуватись наступного року.

За його словами, мінімальний вік виходу на пенсію для отримання повної пенсії буде поступово збільшено з 62 до 65 років до 2031 року.

Проте Макрон сказав, що він відкритий для обговорення пенсійного віку з профспілками та внесення можливих поправок.

Такі заходи вживатимуться до людей, які працювали достатньо, щоб відповідати вимогам. Ті, хто не виконує умови, як і багато жінок, які переривають кар'єру, щоб виростити дітей, наразі мають працювати до 67 років.

Усі французькі робітники одержують державну пенсію. За словами Макрона, невиконання цих змін означатиме, що уряду доведеться зменшити розмір пенсій.

Контекст

Коментарі Макрона прозвучали після того, як його центристський альянс втратив парламентську більшість у червні, через що його уряду стало набагато важче домагатися ухвалення законів у нижній палаті парламенту. Більшість опозиційних партій та профспілки виступають проти пенсійних змін.

Раніше на цьому тижні його уряд пережив три вотуми недовіри, ініційовані деякими депутатами опозиції від лівих та вкрай правих на знак протесту проти використання спеціальних конституційних повноважень для проштовхування законопроектів про бюджет через Національну асамблею.

Пропонована пенсійна реформа викликала загальнонаціональні страйки та протести наприкінці 2019 року під час першого президентського терміну Макрона. Потім уряд вирішив припинити дебати через пандемію COVID-19. Макрона було переобрано на другий термін у квітні.

Теги по теме
Франция Эммануэль Макрон пенсии
Источник материала
Поделиться сюжетом