Канада ввела санкції проти російських енергетиків та заявила про випуск облігацій для України
Канада ввела санкції проти російських енергетиків та заявила про випуск облігацій для України

Канада ввела санкції проти російських енергетиків та заявила про випуск облігацій для України

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Канада в п'ятницю оголосила про нові санкції проти 35 фізичних осіб та шести компаній в енергетичному секторі росії, а також про випуск облігацій для підтримки України, передає УНН.

Деталі

Санкції спрямовані проти нафтогазового гіганта «Лукойл» та високопосадовців «Газпрому» та його дочірніх компаній, а також міністрів енергетики та промисловості росії, віце-прем'єра олександра новака та колишнього прем'єр-міністра віктора зубкова.

Колишній гравець Національної хокейної ліги олександр фролов та шаховий гросмейстер антон демченко також потрапили до списку, який наразі охоплює понад 1400 фізичних та юридичних осіб, які звинувачуються у співучасті у вторгненні росії до України.

Крім того, Канада має намір запровадити нові санкції «щодо представників російського сектору юстиції та безпеки, включаючи співробітників поліції та слідчих, прокурорів, суддів та співробітників в'язниць, причетних до грубих та систематичних порушень прав людини щодо лідерів російської опозиції», йдеться у заяві.

Тим часом, кошти, залучені від випуску п'ятирічних українських облігацій, спрямовані на те, щоб допомогти Києву виплачувати пенсії та «тримати світло», заявив на пресконференції прем'єр-міністр Джастін Трюдо.

«Українські облігації суверенітету - це спосіб для канадців зробити безпосередній внесок у боротьбу з росією, підтримати український народ та український уряд», - сказав він.

Нині невідомо, скільки Оттава сподівається отримати за рахунок випуску облігацій, який також є відкритим для іноземних покупців. Виручені кошти спрямовуватимуться через відкритий у квітні рахунок Міжнародного валютного фонду для надання грантів та позик Україні.

Додамо

У Канаді проживає одна з найбільших у світі українських діаспор за межами країн, що межують з Україною, і громада лобіювала Оттаву з метою запровадити дедалі суворіші санкції проти росії після її вторгнення в Україну в лютому.

Теги по теме
война санкции Канада
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны