Наразі немає ударного угруповання для наступу з білорусі – ДПСУ
Наразі немає ударного угруповання для наступу з білорусі – ДПСУ

Наразі немає ударного угруповання для наступу з білорусі – ДПСУ

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Наразі у білорусі не зафіксовано створення ударного угруповання, яке могло б вторгнутися в Україну. Про це під час брифінгу повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає УНН.

Цитата

"Ми фіксуємо нагнітання ситуації, як збоку росії, так і збоку білорусі, в тому числі створення так званого спільного угруповання військ та перекидання сил та засобів збройних сил країни агресора до білорусі. Хоча поки створення такого ударного угрупування, яке б могло здійснити вторгнення на територію України з білорусі, не відмічається, проте заходи цими країнами цілеспрямовано проводяться", – розповів Демченко.

Деталі

Речник зазначив, що загроза на цьому напрямку залишається, як і раніше. Усі сили безпеки та оборони України, які охороняють та обороняють кордон з білоруссю, готові до розвитку будь-яких ситуацій, додав він.

Демченко повідомив, що наразі на кордоні з білоруссю немає змін, ситуація залишається контрольованою.

"Збройні сили білорусі продовжують заходи з прикриття кордону з нашою країною в межах Брестської та Гостомельською областей. Чисельний склад не змінюється, як і характер їхніх дій. Підрозділи, які знаходяться на цьому напрямку, змінюються на ротаційній основі", – сказав речник.

Окрім того, білорусь не припиняє підтримувати збройну агресію росії, надаючи свої територію, повітряний простір та інфраструктуру.

"Постійна загроза завдання ракетних ударів та авіаційних ударів, в тому числі застосування безпілотників по нашій території, залишається щоденно", – додав Демченко.

Нагадаємо

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального Штабу ЗСУ Олексій Громов повідомляв 27 жовтня, що спільна діяльність російських та білоруських військ вказує на підготовку до ескалації, однак військові маневри свідчать про те, що наразі білорусь не планує нападати на Україну.

Теги по теме
война Беларусь Госпогранслужба
Источник материала
Поделиться сюжетом