Столиця Танзанії вводить обмеження на воду
Столиця Танзанії вводить обмеження на воду

Столиця Танзанії вводить обмеження на воду

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Одне з найбільших та швидкозростаючих міст Африки ввело обмеження на воду, Влада звинувачує суху погоду та зниження рівня річок. Про це УНН пише з посиланням на AP.

Деталі

Деякі з понад 6 мільйонів мешканців комерційної столиці Танзанії Дар-ес-Салама кажуть, що у тисячах будинків тижнями не було води.

Міністр водного господарства країни Джумаа Авесо заявив, що міське управління водного господарства працює над тим, щоб забезпечити найкраще водопостачання із водоочисної станції у Нижньому Руву.

Минулого року прем'єр-міністр Касім Маджаліва проінспектував водоочисні споруди після того, як місто кілька днів залишалося без води. Президент Самія Сулуху Хасан доручив владі забезпечити захист джерел води від посягань.

Групи громадянського суспільства критикують міську водну владу за швидкість втрати води через незаконні підключення та інші фактори.

Доповнення

Раніше цього року Танзанія та Африканський банк розвитку підписали кредитну угоду на суму 125,2 млн. доларів для проекту, який допоможе вирішити проблему нестачі води у трьох районах регіону Додома.

У листопаді минулого року комерційна столиця країни Дар-ес-Салам зіткнулася з нормуванням подачі електроенергії та води через низький рівень води в річках та греблях після посухи.

Тяжка ситуація спонукала Центр прав і прав людини (LHRC) закликати уряд вжити короткострокових та довгострокових заходів для пом'якшення ситуації.

LHRC закликав уряд прийняти стратегії для забезпечення достатнього постачання води, включаючи копання глибоких колодязів, моніторинг джерел води та вжиття заходів для забезпечення їх ефективної роботи. LHRC також закликав уряд виділити достатній бюджет на проекти зі збирання води.

Теги по теме
вода Африка
Источник материала
Поделиться сюжетом