Прихильники Муссоліні відзначають сторіччя "Маршу на Рим"
Прихильники Муссоліні відзначають сторіччя "Маршу на Рим"

Прихильники Муссоліні відзначають сторіччя "Маршу на Рим"

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Тисячі прихильників італійського диктатора Беніто Муссоліні пройшли парадом на його батьківщині в неділю, щоб відзначити століття історичного "Маршу на Рим", який започаткував фашизм. Про це УНН пише з посиланням на Ansa та AFP.

Деталі

Місцева поліція оцінила натовп приблизно в 2000 осіб, які зібралися на марш у містечку Предаппіо в Емілії-Романьї, місці народження Муссоліні та місці його сімейного склепу, де його поховано. Могила Муссоліні є місцем паломництва, яке щороку приваблює десятки тисяч відвідувачів.

Марш прихильників фашизму висловив підтримку новому уряду Італії на чолі з Джорджією Мелоні.

"Я проголосував би за Люцифера, якби він переміг від лівих сил в Італії. Тому я радий, що ми маємо уряд Мелоні", - сказав організатор параду, повідомляє італійське інформаційне агентство Ansa.

Контекст

28 жовтня 1922 року воєнізовані формування Муссоліні увійшли до італійської столиці і отримали владу, що започаткувало режим, відзначений інтенсивним авторитаризмом і націоналізмом, який проіснував до 1943 року.

Муссоліні був застрелений партизанами у квітні 1945 року, в останні години війни, його тіло пізніше було повішене та понівечене натовпом на міланській площі.

Хоча сьогодні італійський закон забороняє виправдання фашизму, він рідко дотримується.

Сліди Дуче (титул - ред.) і досі видно по всій Італії, в тому числі його ім'я написано на будинках, а портрети диктатора досі прикрашають стіни деяких урядових міністерств.

Сторіччя "Маршу на Рим" цього року збіглося з призначенням нового уряду на чолі з Мелоні, чия партія "Брати Італії" має неофашистське коріння.

Теги по теме
Италия
Источник материала
Поделиться сюжетом