Зберегти кошти під час окупації: чим скористатися, щоб не втратити заощадження
Зберегти кошти під час окупації: чим скористатися, щоб не втратити заощадження

Зберегти кошти під час окупації: чим скористатися, щоб не втратити заощадження

На окупованих територіях українцям приходиться долати питання, які раніше не виникали. Наприклад, як не втратити заощадження в рубльовій зоні.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Доки ворог не ввів рублеву зону, діяла гривня, проте для того, щоб отримати готівку з картки, слід було заплатити "ділкам" які робили перекази. Щоб перевести кошти з картки в готівку, слід заплатити комісійні від 10 до 12% особам, які мають можливість це робити. Через різницю в попиті на готівкову та безготівкову гривню відрізняється навіть курси валют. Про це пише Business.ua.

Гроші. Фото: скрін youtube

Українці, які вибрались з окупації радять, маючи гривню на карткових рахунках, виїжджати можна навіть без самих пластикових карток. На підконтрольній території легко відновити всі банківські картки. А ризик втрати при цьому буде зведений до мінімуму.

Маючи валютні заощадження, виїжджаючи на підконтрольні Україні території через численні КПП росіян є ризик бути пограбованим. З валютою можна їхати, у разі перетину кордону через Крим, Грузію і далі. Тут валюта буде незамінною. Гривню ніде не вдасться обміняти або її візьмуть за смішним курсом.

Кошти, які не знадобляться найближчими місяцями, найкраще конвертувати у валюту у великих українських банках. Також можна скористатися криптовалютою - стейблкойнами, які можна тримати в криптогаманцях та обміняти на сталий курс долара або євро.

Нагадаємо, ми писали, що чому товари так стрімко і сильно подорожчали: підприємці пояснили розчарування українців.

Як повідомляв "Знай.ua" коли запаси підуть не на користь: водіям пояснили, скільки можна зберігати паливо у каністрах.

Також "Знай.ua" інформував, що у Міносвіти пояснили, як навчатимуться школярі під час відключення світла на "дистанційці".

Источник материала
Поделиться сюжетом