Україна скоротила експорт до країн СНД майже на чверть
Україна скоротила експорт до країн СНД майже на чверть

Україна скоротила експорт до країн СНД майже на чверть

В січні-вересні 2022 року експорт до країн СНД скоротився на 23,8% проти аналогічного періоду 2021 року, повідомляє прес-служба Верховної Ради із посиланням на заступницю голови комітету з питань економічного розвитку Роксолану Підласу

Вона зазначила, що цей показник не враховує експорт до Російської Федерації та Республіки Білорусь, який не здійснюється через повномасштабну війну.

«Найбільше скоротилась торгівля з Узбекистаном та Азербайджаном - більш ніж в половину. Це пов’язано в першу чергу з ускладненням логістичних шляхів через блокування чорноморських портів російською армією. Водночас експорт до Молдови зріс на 15% завдяки тому, що країна стала одним з транзитних напрямків для українських товарів», - повідомила Підласа.

За її словами, загалом сукупний експорт до країн СНД за 9 місяців 2022 року склав $1,27 млрд.

«До повномасштабного вторгнення ми спостерігали позитивний тренд - експорт України зростав протягом кількох років і країни СНД не були винятком. Навіть, якщо не враховувати Росію і Білорусь, у 2021 році ми експортували до країн СНД на 27% більше ніж в 2020», - розповіла Підласа.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Теги по теме
экспорт
Источник материала
Поделиться сюжетом