Україна скоротила експорт товарів до країн СНД майже на чверть
Україна скоротила експорт товарів до країн СНД майже на чверть

Україна скоротила експорт товарів до країн СНД майже на чверть

КИЇВ. 2 листопада. УНН. У січні-вересні поточного року експорт українських товарів до країн СНД (без росія та білорусь відсутні) становив 1,27 млрд доларів, що на 23,8% менше, ніж за аналогічний період 2021-го. Про це повідомила заступниця голови комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, пише УНН з посиланням на сайт парламенту. 

Деталі

За словами заступниці голови Комітету, загалом сукупний експорт до країн СНД за 9 місяців 2022 року склав 1,27 млрд доларів.

Цитата

«До повномасштабного вторгнення ми спостерігали позитивний тренд - експорт України зростав протягом кількох років і країни СНД не були винятком. Навіть, якщо не враховувати росію і білорусь, у 2021 році ми експортували до країн СНД на 27% більше ніж в 2020», - наголосила вона.

Підласа додала, що найбільше скоротилась торгівля з Узбекистаном та Азербайджаном - більш ніж в половину. Це пов’язано в першу чергу з ускладненням логістичних шляхів через блокування чорноморських портів російською армією. Водночас експорт до Молдови зріс на 15% завдяки тому, що країна стала одним з транзитних напрямків для українських товарів.

Доповнення

Експорт України у першому півріччі 2022 року впав майже на чверть і становив лише 76% від торішнього обсягу - загалом 22,7 млрд дол. Імпорт при цьому також скоротився, але менше.

Теги по теме
война экспорт
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны