Інсайд: «Нафтогаз» очолить Наталія Бойко, радниця Шмигаля
Інсайд: «Нафтогаз» очолить Наталія Бойко, радниця Шмигаля

Інсайд: «Нафтогаз» очолить Наталія Бойко, радниця Шмигаля

11:14 03.11.2022

Інсайд: «Нафтогаз» очолить Наталія Бойко, радниця Шмигаля

#
назначения
Наталья Бойко
«Нафтогаз»

Сьогодні Юрій Вітренко останній день знаходиться на посту голови НАК «Нафтогаз України». Коли стало відомо про його заяву на звільнення, фаворитом на цю посаду називали Міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. Але напередодні голосування у ВР фаворит змінився – тепер це радниця прем’єра Дениса Шмигаля Наталія Бойко.

Згідно з інсайдом, отриманого «Петром і Мазепою» із «Нафтогазу», Бойко стала основною кандидаткою на пост голови вчора. 

Сьогодні цю інформацію підтверджує й видання Lenta.ua. Де уточнюють, що пані Бойко розпочала свою кар'єру за підтримки п’ятого президента Петра Порошенка, а пізніше тісно співпрацювала з Андрієм Коболєвим.  Зараз її кандидатуру вже підтримали посольства G7.

На шляху Чернишова до посади голови НАК стало НАЗК (пам’ятає, коли назначали Вітренко – у НАЗК також були заперечення через порушення норм закону «Про запобігання корупції» й у 2022 році Верховний суд став на сторону НАЗК).

Зараз Наталія Бойко є радником прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, а раніше вже входила до Наглядової ради НАК «Нафтогаз України» (у 2019-2021 роках). Як пише «РБК-Україна», Бойко була однією з основних кандидатур на пост голови НАК й у серпні, коли Вітренко вже пророкували звільнення, але він зміг вмовити Володимира Зеленського.


Читайте також

  • 1 листопада стало відомо, що Кабмін звільнив Вітренка з «Нафтогазу», а на вільне місце можуть призначити міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.
  • 22 липня про те, що Вітренко загрожує звільнення, повідомила «ЕП» із посиланням на інсайд у «Слузі народу». Інформацію підтвердили й джерела «Петра та Мазепи».
  • 8 серпня джерело в НАК повідомило, що Вітренка хочуть звільнити з «Нафтогазу» та призначити послом у Німеччині.
  • 12 серпня інсайд у НАК повідомив, що Німеччина відмовилася погоджувати кандидатуру Вітренка на пост посла. Але процес його звільнення з «Нафтогазу» йде з колишньою швидкістю. Після цього Вітренка спробували влаштувати послом в Австрію.
  • 28 серпня наші джерела з Банкової повідомили про те, що Вітренко може допомогти Україні отримати гроші МВФ – якщо звільниться. 1 вересня про це написали і в Reuters.

поддержать проект

Источник материала
Поделиться сюжетом