Новий рекорд: біля станції українських полярників насипало майже 3,5 метри снігу
Новий рекорд: біля станції українських полярників насипало майже 3,5 метри снігу

Новий рекорд: біля станції українських полярників насипало майже 3,5 метри снігу

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Біля української антарктичної станції “Академік Вернадський” зафіксували новий сніговий рекорд. Висота снігу сягнула майже 3,5 м. Про це повідомив Національний антарктичний науковий центр, передає УНН.

Цитата

«Біля української станції "Академік Вернадський" новий сніговий рекорд. Рівень снігу вже сягнув позначки 345 см, що майже на пів метра більше, ніж торішній максимум. І це при тому, що зафіксовані в грудні 2021-го 3 метри теж були рекордними: вони перевищили показник 2,65 м 2016 року», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що зазвичай же максимальна річна висота снігового покриву біля станції була не більш як 2 метри.

«Тепер же насипало майже 3,5 м, водночас деякі замети біля "Вернадського" сягають 6 метрів, а на нашому острові є й до 10», - зазначається в повідомленні.

Вчені прогнозують, що рівень снігу ще зростатиме, адже нинішня зима в нашому районі стала аномально теплою: середня температура була лише трохи нижчою -2°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля станції "Академік Вернадський" народилися дитинчата тюленів

"Внаслідок теплої зими в атмосфері утримується більше вологи, що призводить до інтенсивніших опадів. Це є однією з причин, чому на нашому острові спостерігається снігонакопиченя. По суті, так утворюється і зростає льодовиковий щит", – пояснила дослідниця.

Тож яким буде остаточний сніговий рекорд цього року, дізнаються наприкінці грудня.

Теги по теме
снег
Источник материала
Поделиться сюжетом