Суд залишив чинним заочний арешт нардепа Деркача
Суд залишив чинним заочний арешт нардепа Деркача

Суд залишив чинним заочний арешт нардепа Деркача

Андрій Деркач підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні.

Вищий антикорупційний суд не змінив заочний арешт позафракційному нардепу Андрію Деркачу, якого підозрюють у державній зраді та незаконному збагаченні.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура 7 листопада. У повідомленні САП не називають ім'я нардепа, проте обставини вказують на Деркача.

«7 листопада 2022 року Апеляційна палата ВАКС відмовила у задоволені апеляційної скарги сторони захисту та залишила без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою народному депутату України III—IX скликань, який підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні», – заявляє прокуратура.

27 жовтняВищий антикорупційний суд (ВАКС) заочно заарештував нардепа-втікача Андрія Деркача за підозрою у державній зраді та незаконному збагаченні.

20 серпня 2021 року РНБО запровадила персональні санкції проти нардепа Андрія Деркача.

Також на нардепа наклали санкції Сполучені Штати. У березні 2021 року національна розвідка США заявила, що Росія під час президентських виборів 2020 року в Штатах організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

У травні 2020 року Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про нібито вплив Джо Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

У червні 2022 року СБУ повідомила про викриття мережі агентів Головного управління Генштабу Росії, до якої входив народний депутат Андрій Деркач.

У вересні 2022 року Деркача оголосили в розшук за підозрою у держзраді та незаконному збагаченні.

Теги по теме
САП
Источник материала
Поделиться сюжетом