Команда Довженко-Центру вперше зустрілася з Юлією Каждан
Команда Довженко-Центру вперше зустрілася з Юлією Каждан

Команда Довженко-Центру вперше зустрілася з Юлією Каждан

Новопризначена кризова менеджерка розповіла, що є засновницею кінологічного центру, однак не кінологиня. А гіпноз, говорить Каждан, — її хобі.

Новопризначена кризова менеджерка Юлія Каждан вперше зустрілася з командою Довженко-Центру на порозі біля входу до офісу. Всередину співробітники її не допускають. Каждан супроводжує заступник голови Державного агентства з питань кіно Максим Александров, який представив як нову тимчасово виконуючу обов'язки керівниці Довженко-Центру.

«Немає підстав вас пускати. Це не ваше робоче місце», — заявила від імені колег програмна менеджерка Довженко-Центру Маріанна Танська.

На зустрічі у присутності журналістів, знімальних груп телеканалів, Юлія Каждан відповіла на питання щодо свого призначення. Як вона розповіла, цю роботу їй запропонувала перша заступниця голови Держкіно Юлія Шевчук. «Я з нею знайома з 2003-го року», — додала Юлія Каждан. Співбесіду з нею провела голова Держкіно Марина Кудерчук.

Як уточнила  Каждан, відповідаючи на питання 5-го каналу, вона дійсно є засновницею кінологічного центру, однак сама кінологією не займається, практикує лише гіпноз. «Усе це моє хобі, і людям просто цікаво ставити таке в заголовки», — сказала вона, коментуючи публікацію «Слідства. Інфо» і «шквал критики в медіа і в соцмережах».

Каждан повторила повідомлення Держкіно, пояснивши що її призначено на короткий період, і як кризова менеджерка, вона має усунути недоліки, виявлені під час перевірки, та налагодити фінансово-господарську діяльність Центру. Участі у конкурсі на посаду генерального директора Довженко-Центру вона не братиме.

  • Читайте також: У Держкіно оголосили новий конкурс на призначення керівника Довженко-Центру і готуються «створити умови» для фільмофонду

Колектив Довженко-Центру закликав Держкіно і Міністерство культури та інформполітики не знищувати Довженко-Центр і кіноспадщину України. Як сказала нещодавно відсторонена виконуюча обов’язки генеральної директорки Довженко-Центру Олена Гончарук, центр повернув Україні феномен українського кіно, а зараз у команди немає впевненості і розуміння, що буде з їхніми напрацюваннями надалі, і чи не відбудеться знищення Довженко-Центру. Інші присутні на мітингу, співробітники центру, представники кіноіндустрії та сфери культури, в емоційній формі висловили недовіру Держкіно і незгоду з рішеннями державного агенства.

Максим Александров  закликав до конструктиву та кілька разів піовторив, що команда Довженко-Центру мала би пропустити Юлію Каждан до будівлі, аби ця розмова відбулася на робочому місці. «Тим більше, в таку погоду», — додала Юлія Каждан.

Команда центру заперечила можливість співпраці з Каждан. Обидві сторони обмінялися претензіями одна до одної. «Поки ми не побачимо планів діяльності Юлії Каждан, ми чинитимемо спротив», — сказала Олена Гончарук.

Нагадаємо, 2 листопада у Держкіно повідомили про відстороненння Олени Гончарук від виконання обов'язків виконуючої обов'язки генерального директора «Довженко-Центру» за результатами аудиту. Гончарук залишається на посаді керівниці Музею кіно «Довженко-Центру». Також Держкіно оголосило про призначення нової виконувачки обов'язків гендиректорки «Довженко-Центру» — Юлії Каждан.

  • Читайте також: Колектив «Довженко-Центру» назвав призначення нового керівника «рейдерським захопленням»

Представники «Довженко-Центру» заявили, що керівництво Держкіно на чолі з Мариною Кудерчук систематично підриває репутацію сталої інституції з міжнародним ім’ям, яка робить вагомий внесок в культурну дипломатію, публічно ганьбить колектив Центру, знецінює його роботу з українською кіноспадщиною, безпідставно звинувачує в бездіяльності, неефективному управлінні та неналежному виконанні обов'язків.

Як з'ясувалижурналісти «Слідства.Інфо», Юлія Каждан не має досвіду роботи у сфері кіно. Вона працювала у сфері бухгалтерії, заснувала кінологічний центр та практикує гіпнотерапію. Фірми, пов'язані з Юлією Каждан, фігурують у кримінальних провадженнях.

Теги по теме
Кино украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом