На Львівщині 12 листопада стартує кінофестиваль Docudays UA
На Львівщині 12 листопада стартує кінофестиваль Docudays UA

На Львівщині 12 листопада стартує кінофестиваль Docudays UA

Цьогорічна тема фестивалю – «Надзвичайний стан».

З 12 по 22 листопада на Львівщині відбудеться 19-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Фестиваль розпочнеться у Львові й побуває у 22 областях України та вперше – за кордоном. Загалом він триватиме до 30 грудня. 

Про це повідомили у пресслужбі фестивалю.

Тема цьогорічного Docudays UA – «Надзвичайний стан».

«У візуальному оформленні ми додали смуги, що нагадують заклеєне скотчем вікно. Вони стали своєрідним символом надзвичайного стану та воєнних дій. Але ми залишаємо цей мирний пейзаж за вікном як образ нашої майбутньої перемоги й усіх відкладених планів, до яких обов’язково повернемося», – зазначили організатори.

До програми Docudays UA увійде блок короткометражних стрічок, знятих українськими режисерами й режисерками після початку повномасштабного вторгнення.

Також будуть представлені іноземні та українські фільми з програми 19-го Docudays UA, яку команда готувала ще взимку для показів у кінотеатрах Києва. З кінопрограмою можна ознайомитися на сайті Docudays UA.

З міркувань безпеки та із врахуванням реалій воєнного стану точну адресу подій повідомлять лише зареєстрованим учасникам. Усі реєстраційні форми будуть прикріплені до анонсів подій.

Під час фестивалю відбудуться події правозахисної програми Rights Now! Це п‘ять розмов у форматі онлайн, де разом з експертами можна обговорити й відрефлексувати наслідки війни. Зокрема, як вона впливає на психічне здоров’я, який вплив має на довкілля і як із цим впоратись у майбутньому.

Кінопрограму «Надзвичайний стан» можна також переглянути в онлайн-кінотеатрі Docuspace. Стрічки будуть доступними лише на території України.

Нагадаємо, 17 листопада в обмежений кінопрокат вийде фільм литовського режисера Мантаса Кведаравічюса «Маріуполіс 2».

Режисера взяли в полон і вбили російські військові 3 квітня 2022 року в Маріуполі. 

Друзі та колеги Мантаса змонтували фільм «Маріуполіс 2», над яким він працював. Прем’єра стрічки відбулась на Каннському кінофестивалі. «Маріуполіс 2» здобув у Каннах відзнаку «Золоте око».

Теги по теме
Львов украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом